Return

Ademende Wolk / Breathing Cloud STRP Art & Technology Klokgebouw Eindhoven 2 t/m 13 april 2009

Breathing Cloud STRP

Ademende Wolk / Breathing Cloud staat geprogrammeerd in de derde editie van het STRP Festival waar kunst en technologie op verschillende onderdelen samen komen. Muziek, performances, technologie, live cinema, technologische kunst, interactieve media en film zorgen voor een spectaculaire beleving.

Breathing Cloud

Sturm maakt bewust gebruik van de relatie tussen het werk en de fysieke omgeving. In het Light Café van STRP presenteert zij in de luwte van het industriële Klokgebouw de installatie ‘Breathing Cloud’, bestaande uit een zwevende, met lucht gevulde amorfe vorm, die ritmisch beweegt. Het lichtgevende organisme neemt onverstoorbaar de ruimte in. Een intense ademhaling vult de atmosfeer, je wordt verleid om stil te staan bij het reusachtige pulserende wezen. Slaapt het en laat het zich benaderen of verzamelt het zijn krachten...?

STRP EXPO

Dit jaar wil het STRP Festival uitbreiden en naast het bekende muzikale openingsweekend de STRP Expo de rust en ruimte geven die het verdient. Na het openingsweekend wordt de expositie uitgebreid met nieuwe werken en zijn er een aantal themadagen, masterclasses en speciale kunst performances te zien. In de expositie van technologische kunst installaties staat ondermeer Infinite Cubed van het Braziliaanse duo Crescenti & Canton geprogrammeerd. Verder The Hexapod van Matt Denton, Zee van Kurt Hentchenschlager en Ulf Lang heinrich met Hemisphere. Terwijl er een sterkte internationale smaak aan het STRP festival zit, zijn de Nederlanders ook goed vertegenwoordigd. Er is werk te zien van Daan van Roosegaarde, Freek Wieringa, Jérôme Siegelaar, Dorette Sturm en Jeroen Holthuys.

Zie voor actuele informatie www.strp.nl

Nos|headlines nieuws

Fotografie: Mike Harris