Return

Lichtkunst in de kerktoren 12 september t/m 1 november 2009

Lichtkunst object Oorsprong in kerk te Schijndel

Het verleden mengt zich met het heden

In het centrum van de toren zweeft een opblaasbare vorm in een stalen constructie. Het vult zich ritmisch met lucht en neemt onverstoorbaar ruimte in. Op de golven van het geluid wordt de omgeving blauw gekleurd. Heden en verleden drijven mee op de onophoudelijke stroom van licht.

Een lichtbaken in het Schijndels landschap

De plek voor de bouw van de toren van de Sint Servatiuskerk is zorgvuldig gekozen als krachtig centrum in de gemeenschap. De kerkstraat aan de westzijde vormde een belangrijke verbindingsader met de toren, de entree van de kerk. Met de vergroting van de markt is de kerkstraat verloren gegaan en is de entree verlegd naar de zuidzijde van de kerk. De kerkgangers kunnen zo de toren, in symbolische zin de 'wereldas' die hemel en aarde verbindt, niet meer kruizen om de kerk binnen te gaan. Tijdens de expositie zal deze entree in ere worden hersteld. De toren wordt een lichtbaken, een levendige plek in het Schijndels landschap.

Het Schijndels landschap belicht en gedicht

Kunstmanifestatie ter ere van Schijndel 700 jaar. 15 kunstenaars en 8 dichters geven hun visie op het Schijndels landschap

De expositie is te bezoeken van dinsdag tot en met zondag van 13.00 -17.00 uur.