Return

Ademende Wolk 25 maart t/m 22 april 2007 binnenplaats Het Kruithuis

afbeelding Wolk s'avonds tijdens cultuurdropping

Tijd, ruimte en beweging maken in mijn ruimteljke installaties onderwerpen voel- en beleefbaar. Mijn project ‘Wolk’ voor de expositie ‘I promise you a rosegarden’ in het Kruithuis zet deze lijn door.

‘Ademende Wolk’ wordt een ruimtelijke installatie in de lijn van eerdere knipoogproducties zoals ‘Ogenblikje’ en ‘Kubus’.
Stond in ‘Ogenblikje’ (Theaterfestival Boulevard) een knipoog centraal, in ‘Kubus’ (Guardianahof) een druppel, nu gaat een 'wolk' de interactie met het publiek aan. Op het historische binnenplein wordt een grote tuinkas geplaatst met een lichtgevende amorfe vorm. die al ademend ruimte inneemt en de atmosfeer vult met roze licht.

De pers schrijft:
“Het is ook niet allemaal idylle wat de klok slaat want de ene kunstenaar eist van nature meer ruimte in de ‘rozentuin’ op dan de andere. In het geval van Dorette Sturm is dat terecht. Sturms ‘Wolk’ is spectaculair. Een van binnen aangelichte roze wolk van spinnakerdoek bevindt zich in een broeikas. De ‘wolk’ wordt continu met lucht opgepompt, traag ademend als een monsterachtige ‘blob’ in een kooi.”
Brabants Dagblad, 27 maart 2007, Mark van der Voort.