Return

Dlight new light on personal space BKKC Tilburg 10 sept t/m 24 oktober 2010

Dlight New light on personal space bij BKKC

Het bkkc presenteert het werk van kunstenaars met een interessante invalshoek op het gebruik van digitale technieken. Zij sluit daarmee aan bij het Playgrounds Festival op 7 en 8 oktober in Tilburg. Er is werk te zien van Dorette Sturm, Mirjam van Overbeek, Rik Moonen, Marcus Graf en Tim van Cromvoirt. In de expositie geen veelheid aan schermen en kabels, maar een sprookjesachtige wereld waarin de kunstwerken leven en reageren op de bezoeker. Een speelse expositie die laat zien dat je met digitale middelen een ervaring kunt creëren en meerdere zintuigen kunt prikkelen. Meer informatie.

Functionele illustratie van Dlight

Dlight - new light on personal space

Dlight is een zwevende cirkel van licht, die ritmisch beweegt in de ruimte. Herinneringen aan de hectiek van de dag met vage en uitgesproken geluidsecho’s vullen de atmosfeer. Als je besluit de cirkel binnen te gaan wordt je meegenomen op de stroom van het licht en valt er stilte.

Zie hier het filmpje dat voor de presentatie bij de Design Academy Eindhoven werd gemaakt.

Over Dlight

“Tijdens de workshop Wearable 1 van de Digitale Werkplaats in ’s-Hertogenbosch werd ik geïnspireerd door de vorm en functie van de hoepelrok. Ik transformeerde dit kledingstuk in een architectonisch element; een ruimtelijke installatie. Dlight gaat over het ervaren van de stilte van het moment; over intimiteit, dichtbijheid, verbinding. Je kunt je met de vorm verbinden door Dlight binnen te gaan. Deze fysieke handeling is een belangrijk onderdeel van de installatie geworden.”

Publicatie Wearable 1
Te bestellen via CBK ’s-Hertogenbosch

 

Digitale netwerken in Brabant - 10 sept t/m 24 oktober
bkkc, brabants kenniscentrum kunst en cultuur
Spoorlaan 21 i-k
5038 CB Tilburg

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur
Opening: vrijdag 10 september om 20.00 uur
bkkc in googlemaps