Return

Breathing Cloud Beijing Design Week 25 september t/m 3 oktober 2011

Sign Design Hop Design Generator BJDW

Breathing Cloud wordt geëxposeerd in Beijing (CN). Het kunstwerk zal van daaruit doorreizen naar andere steden in China. Breathing Cloud van Dorette Sturm is onderdeel van Liberation of Light in de Beijing Design Week. Een 9-daagse expositie met ontwerpen van Nederlandse designers, kunstenaars en architecten die de kwaliteit van ons leven in stedelijke omgevingen willen verbeteren.

Liberation of Light

Liberation of Light laat nieuwe mogelijkheden en uitdagingen zien in het gebruik van (led)licht : functioneel, emotioneel, biologisch, sociaal, cultureel, qua controle en duurzaamheid. Onder de mede exposanten o.m. Daan Roosegaarde met Dune, Har Hollands met High Tech Campus en Intelligent Lighting Institute.

Beijing Design Week

Beijing Design Week (BJDW) is een internationaal Design evenement op verschillende locaties in Beijing. Het thema voor deze editie is "Smart Cities, Healthy Cities". BJDW richt zich op design bewustzijn in China en op de versterking van de creatieve-, commerciële- en regerings banden tussen China en de rest van de wereld. Van 25 september tot 3 oktober zal Beijing uit zijn voegen barsten met allerlei design evenementen, de aandacht vestigen op China's ontluikende design scène en een internationaal design publiek naar een van de levendigste steden van China brengen.

Nederlandse bijdrage in Beijing

Nederland neemt op uitnodiging van de Chinese regering deel aan de Beijing Design Week 2011. Een voormalige gasfabriek in 751 -een gerenoveerd fabriekspark naast de wereldbekende 798- wordt de Nederlandse design-generator. Het Nederlandse programma in Beijing volgt het thema van de Design Week en laat ontwerpen zien die de kwaliteit van ons leven in stedelijke omgevingen verbetert.

Publicatie Brabants Dagblad
Roze lichtwolk op weg naar China