Return

Breathing Cloud in Internationaal Lichtkunst Museum (DE) 6 mei t/m 16 september 2018

Breathing Cloud is te zien in Zentrum fur Internationale Lichtkunst tijdens 'Down here, up there', een expositie over de beëindiging van de kolenwinning in het Ruhrgebied in het kader van 'Kunst und Kohle'. 

Ademen is leven!

Een zacht zwevende, ademende wolk hult de onderaardse ruimte in een roze licht. Hij beweegt, hij ademt en hangt als een cocon van rust in een van de ondergrondse gewelven van het Internationale Lichtkunst Museum. Breathing Cloud belichaamt gezonde longen en nieuw leven. In de ontmoeting met het werk in haar ruimtelijke context komen tegenstellingen van industrie en natuur, donker en licht, jachtigheid en rust, onder en boven, aan de oppervlakte. Deze tegenstellingen zijn op hun beurt terug te vinden in de geschiedenis van de mijnbouw en in de titel 'Down here – Up there' van de tentoonstelling.
In de aangrenzende gangen is werk te zien van Diana Ramaekers (NL) en Nicola Schrudde (DE). 

Internationaal Lichtkunst Museum

Het Zentrum für Internationale Lichtkunst, is het enige lichtmuseum ter wereld. Dit goed bewaarde geheim is gehuisvest in een voormalige bierbrouwerij op ongeveer tien meter onder het huidige gemeentehuis van Unna. In de vaste collectie zie je ondermeer werken van James Turell, Olafur Eliasson, Francois Morelett, Rebecca Horn en Jan Munster die zijn gerealiseerd in de ondergrondse gangen van het Museum. Voor meer informatie:
Zentrum fur Internationale Lichtkunst
RuhrunstMuseen - Lichtkunstmuseum Unna.
Een indruk van het lichtkunstmuseum bij Avrotros/kunstuur (bekijk vanaf 52:30 min.)

 

Opening van de expositie 6 mei om 11.00 uur.

Zentrum für Internationale Lichtkunst
Lindenplatz 1, 59423 Unna, Duitsland
Reis informatie 

Fotografie: Frank Vinken en Erik van de Belt