Return

16 mei Internationale Dag van het Licht

day-of-light-2021

Licht speelt een centrale rol in ons leven. Op het meest fundamentele niveau, door middel van fotosynthese, vormt licht de oorsprong van het leven zelf.

Licht is leven! Het leven op onze planeet kan niet bestaan zonder licht. Het is daarom niet verwonderlijk dat licht in alle culturen een universeel symbool is van leven, inclusie en vernieuwing. Licht wordt geassocieerd met verlichting, of spiritueel ontwaken; licht stelt ons in staat elkaar en de wereld om ons heen te zien.

Van zonsondergangen tot regenbogen, blauwe en groene tinten van de oceaan tot het opmerkelijke scala aan kleuren van planten en dieren, onze eerste ervaring van licht en kleur is te danken aan wat we in de natuurlijke wereld zien.

Unesco Dag van het Licht wordt gevierd op 16 mei, de verjaardag van de eerste succesvolle werking van de laser in 1960 door natuurkundige en ingenieur Theodore Maiman. Deze dag, een initiatief in 2017 van UNESCO,  is een oproep om de wetenschappelijke samenwerking te versterken en het potentieel ervan te benutten om vrede en duurzame ontwikkeling te bevorderen.